Het Park

La Boverie ligt halverwege tussen Rendeux en La Roche-en-Ardenne en vlakbij vele bekende stadjes in de Ardennen zoals La Roche, Hotton, Houffalize, Bastogne en Durbuy. Vakantiepark La Boverie is vooral geliefd door sportievelingen door de talrijke activiteiten die de streek biedt (kajak, quad bike, klimmen, mountainbike, abseilen…).

Op een steenworp afstand van de Ourthe en het strand (500 m) liggen de houten bungalows, chalets genaamd, in uitgestrekte gebieden met weilanden, groen en fruitbomen. Er zijn speeltuinen beschikbaar. Tijdens het seizoen zijn er verschillende activiteiten en animaties voor ouders en kinderen: bingo, lazer shoot, wandelingen, boerderijbezoeken, klimmen, deathrail, kajakken, enz.

Het park zelf is zeer goed uitgerust:

  • Er zijn verschillende speeltuinen per leeftijdscategorie voorzien. Deze speeltoestellen zijn allemaal gekeurd voor hun veiligheid. 
  • Fitness toestellen
  • Defibrilator
  • Wasserette
  • Twee restaurants (Club & Magni)

De omgeving

Het vakantiedorp bevindt zich aan ‘De Ourthe’. Dit is een kronkelend riviertje waarop het ganse jaar door gekayakt wordt.

Hier is de geweldige natuur een waar paradijs voor mountainbikers! Maar ook wandelen, fietsen, vliegvissen, vissen, gewoon zittend op een rotsblok met de voetjes in het water, tennis, basket enz. behoren tot de mogelijkheden op dit domein.

De vele aangelegde wandelpaden met zicht op de vallei, en de wandelpaden door het bos, zoals een wandeling naar St Thibaut, het witte kerkje dat over de ganse vallei te zien is, laten u genieten van schilderachtige dorpjes als MARCOURT, MARCOURAY, CIELLE, WARIZY…

In de chalet zelf vindt u verschillende wandelroutes die van uit het park vertrekken. 

Fietsen huren kan in het nabijgelegen Hotton.

 

Wintersport

Voor de wintersporters liggen de Baraque Fraiture (25 km) en Samrée (10 km) in de buurt. 

Hier heb je vele mogelijkheden om te skiën, langlaufen of mooie wandelingen te maken.

Wat je niet mag missen